Kayak Visser forum

Forum over alles

Xbrl in accounting

Xbrl is een open standaard voor het online delen van financiële gegevens en dus heel belangrijk in de accounting. Xbrl word inmiddels door de meeste bedrijven gebruikt voor het delen van financiële gegevens.

Accounting

accountingAccounting is een Engels word en simpel gezegd betekent het verantwoorden. In de financiële zin is het dus verantwoorden van de financiën in een bedrijf of onderneming. Hier komt dan ook het woord accountant van wat ook een Engelse woord is. De taak van een accountant is het controleren van de financiën in een bedrijf of onderneming. Een accountant kan in dienst zijn van het bedrijf zelf en zorgen dat alles goed verloopt. Een accountant kan ook in dienst van een controlerende instantie, bij een bedrijf langskomen voor controle. Dit is dan aan externe audit van het bedrijf.

Delen met xbrl

In beide gevallen heeft een accountant veel financiële gegevens nodig van het bedrijf. Het gaat hier om veel informatie en het is makkelijk als dit ober het internet gedeeld kan worden. Daarom is xbrl in accounting heel belangrijk. Op deze manier kunnen gegevens makkelijk gedeeld worden en de gegevens zijn direct leesbaar, Dankzij xbrl in accounting word er veel tijd en geld bespaart. Het is dan ook om deze reden dat steeds meer bedrijven gebruik maken van xbrl in accounting.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>