Kayak Visser forum

Forum over alles

Wat is een incassobureau?

Ondernemingen schakelen incassobureaus in om geld voor hun te innen, omdat ze dit zelf niet succesvol hebben gedaan, geven ze de vordering uit handen.

incasso nederlandNa uit handen geven van de vordering, is de incassobureau verantwoordelijk voor het innen van het geld en zal hiervoor alle mogelijk middelen inzetten. De eerste stap is meestal het sturen van een brief, met daarin alle informatie die van belang is voor het innen van het openstaande bedrag en er word ook gewaarschuwd van wat er zal gebeuren als er niet betaald word, tevens word er incassokosten boven op het openstaande bedrag in rekening gebracht, waardoor de debiteur meer moet betalen.

Als de debiteur nog steeds niet betaald of geen contact op neemt om een betalingsregeling te treffen, dan stuurt de incassobureau nog meer brieven met dringendere toon en hogere incassokosten, om de debiteur onder grotere druk te zetten. Mocht dit nog steeds niet baten dan zullen ze tot dagvaarding overgaan of ze proberen het nog een laatste keer door persoonlijk naar de debiteur toe te gaan, om zo nog extra druk op de debiteur te zetten. Wil je meer hierover weten? Kijk dan eens opĀ http://www.incassobureau.eu/

Er zijn ook incassobureaus die krediet informatie leveren aan bedrijven, maar deze dienst is niet altijd even accuraat, omdat krediet gegevens beschermt zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>