Kayak Visser forum

Forum over alles

Voelen is beter dan weten

Voelen is beter dan weten ofwel het is beter dan kennis, dit vinden tenminste veel mensen dat zich met spiritualiteit bezighouden.

Kennis is belangrijk maar het gevoel komt eerst

Ze vinden kennis belangrijk, want daarmee begrijp je de wereld maar het gevoel komt eerst. Als je iets niet kunt zien of bewijzen, betekent niet dat het niet bestaat. Vooral het Hindoeïsme en het Boeddhisme richt zich meer op het voelen, dan weten. Ze kunnen wel eens gelijk hebben in een aantal dingen en veel dingen kun je niet verklaren, maar je kunt het wel voelen.

Een hele moeilijke onderwerp

Spiritualiteit is dan ook een hele moeilijke onderwerp en mensen hebben er veel verschillende meningen over. De takken van het spiritualisme zijn dan ook heel erg uitgebreid, met mensen dat in het mystiek en magie geloven en het zelfs beoefenen. Je hebt zelfs mensen dat beweren, dat ze met geesten kunnen communiceren.

Spiritualisme is dan ook een hele interessante onderwerp en door over spiritualiteit te leren, leer je ook veel over de mensheid. Veel mensen in de wereld hebben namelijk een vorm van Spiritualiteit en een grote deel daarvan beoefent het ook. Je kunt in Nederland verschillende opleidingen volgen in Spiritualiteit, waarin je meer leert over de verschillende takken van Spiritualisme. Volg het HGU op https://twitter.com/deHGU om meer hierover te leren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>