Kayak Visser forum

Forum over alles

Collage maken hoe doe je dat?

Wat is een collage?

Een collage is een kunstform die voor het eerst in China werd beoefent ruim een eeuw geleden door verschillende soorten papier te knippen en samen te plakken op een canvas in allerlei soorten vormen en patronen. De collage kunstvorm sloeg niet echt aan en het werd maar door weinig kunstenaars beoefent vooral om inspiratie op te doen en het kwam niet veel verder dan Japan pas in de 19 de eeuw sloeg het echt aan toen Picasso deze kunstform beoefende en je kan vandaag no de collage’s van Picasso in museums zien ze hangen in de meest bekende museum namelijk de Louvre als je meer informatie wil of je wil de museum bezoeken kijk dan voor meer informatie¬†hier.

Een collage maken

collage makenAls je zelf een collage wil maken kan je dat heel makkelijk doen, een collage maken is niet alleen erg makkelijk maar ook heel erg leuk. Je hebt de volgende dingen nodig namelijk lijm, papier, tijdschriften, kranten en een canvas of grote vel papier om alles op samen te stellen maar de belangrijkste ding dat je nodig hebt is een beetje creativiteit. Heb je al deze dingen dan ga je aan de slag, je knipt dan vervolgens teksten en afbeeldingen uit de tijdschriften en kranten die bij jouw opvallen, als je dat eenmaal gedaan hebt moet je bij jezelf gaan nadenken hoe je ze wil samenstellen wil je het in een bepaalde vorm of patroon doen? of wil je dat het ergens op gaat lijken, bijvoorbeeld op een mens of die enzovoort. Dan kan je de knipsels in die vorm gaan knippen en samenstellen zoals ik al eerder zei je hebt creativiteit nodig voor de rest is het erg simpel. Iets anders dat je kan doen is een foto collage maken daarvoor gebruik je foto’s die je vervolgens knipt in vormen die jij wil en vervolgens weer samenstelt of je kan ze ook naast elkaar of door elkaar heen plakken het ligt allemaal aan wat jij wil.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>