Kayak Visser forum

Forum over alles

Een nieuwe traditie in Nederland?

Heb je wel eens van geboortebedankjes gehoord? Het is heel waarschijnlijk dat het niet zo is. Het is namelijk een nieuwe traditie in Nederland aan het worden en je gelooft niet waar het vandaan komt.

Belgische traditie

De geboortebedankjesDe geboortebedankjes zijn een Belgische traditie, waar de belgen zich al eeuwen aan houden. Dat we ooit iets van de Belgen zouden overnemen leek mij heel onwaarschijnlijk, maar het is toch wel een hele leuke traditie. Het is in Nederland gebruikelijk dat de kraamvisite een cadeau meebrengt voor de kleine. In Belgiƫ is het ook gebruikelijk dat de ouders een kleine cadeau geven, aan de kraamvisite.

Dit is geen dure cadeau maar goedkope geboortebedankjes, zodat de visite ook iets heeft om de geboorte te herinneren. De traditie is net zo leuk voor de ouders als het is voor de kraamvisite.

Toenemende populariteit in Nederland

In Nederland is de traditie van de goedkope geboortebedankjes ook heel populair geworden. Het begint zo een beetje ook een Nederlands traditie te worden. Je ziet namelijk al veel winkels dat de goedkope geboortebedankjes verkopen. Je vind online ook volop goedkope geboortebedankjes en de keuze is vaak heel divers. De ouders hebben ook vaak de keuze om hun eigen ontwerp te maken, met bijvoorbeeld de foto van de baby verwerkt in de geboortebedankjes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>