Kayak Visser forum

Forum over alles

Een trouwring dragen?

Trouwringen laten ontwerpenDe keuze om een trouwring te gaan dragen is voor iedereen anders. Waar het voornamelijk gaat om een symbolisch sieraad zijn natuurlijk genoeg mensen die zich hier niet in kunnen vinden. De één vindt het onpraktisch of oncomfortabel en er zijn zelfs gevallen van mensen die allergisch zijn voor goud of zilver. Het lijkt gek te klinken maar het is mogelijk. Zoals hierboven genoemd zijn er ook nog mensen die niet wensen een trouwring te dragen. Dit is uiteraard een ongebruikelijk voorkomen, maar deze aanname is vooral te wijten aan de traditie die schuilgaat achter trouwringen. Mensen zien trouwringen als een verplichting, een aanduiding van iemands liefde voor een ander. De bezegeling van een huwelijk.

Deze cognitieve onderdrukking van onszelf maakt dat we soms voorbij gaan het feit dat het gewoon heel oncomfortabel kan zitten. Iemand die nooit een ring in zijn leven gedragen heeft zal behoorlijk moeten wennen aan een trouwring. Toch kiezen veel mensen er wel voor om deze te dragen, omdat het verder gaat dan enkel een sieraad te zijn. Het is een aanduiding van liefde en verbintenis. Om deze reden besluiten veel mensen de trouwring te koesteren. Ze dragen deze dag in, dag uit en anders om een ketting om de nek. Er wordt vaak geslapen met de trouwring om. Zo worden deze, net als de gedeelde liefde, steeds meer een onlosmakelijk deel van de drager. Meer weten? Kijk dan eens op een van de onderstaande websites:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>