Kayak Visser forum

Forum over alles

Wat betekent mijn naam nou eigenlijk?

mijn naam betekentWeet jij al wat jouw naam betekent?

Als je dat nog niet weet vind je het misschien wel leuk om over over betekenissen van namen te lezen. Namen die we nu hebben zijn heel oud en ze komen uit oude talen daarom weten wij niet meer wat de betekenissen zijn omdat die talen niet meer in gebruik zijn en wij een andere taal spreken. Het is wel leuk om even uit te zoeken uit welke taal jouw naam komt en in welke land die taal werd gesproken. Wanneer je dit gaat onderzoeken leer je ook gelijk heel wat geschiedenis over die landen en culturen.

Origine van jouw naam

Meeste namen die nu in Nederland in gebruik zijn stammen uit het Germaanse taal, Voor de Germanen waren die namen normale worden die in hun taal werd gebruikt alhoewel wij ook nog sommige Germaanse woorden gebruiken of een variatie daarvan weten we meestal niet de betekenis van Germaanse woorden. Tenzij je Germaanse taal gestudeerd hebt weet je ook niet wat de woorden betekenen daarom moet je opzoeken wat de namen betekenen.Het is ook goed mogelijk dat je naam uit een andere cultuur komt dan het Germaans het kan namelijk ook uit het Romeins of uit het christendom maar wat ik belangrijk vind is wel het uitzoeken van wat je naam betekent en waar het zijn origine heeft want jouw naam is een grote deel van wie jij bent. Als je wil wat jouw naam betekent kijk dan eens op http://betekenisvanmijnnaam.nl hier vin je een uitgebreide database van namen en hun betekenissen.

Je krijgt je naam natuurlijk bij je geboorte en het zijn je ouders die jouw de naam gegeven hebben dus je kan het ook altijd aan hun vragen als je meer wil weten over de geschiedenis van namen en hoe ze zijn ontstaan kijk dan eens hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>