Kayak Visser forum

Forum over alles

Welke vorm uitvaartverzekering afsluiten?

Steeds meer Nederlanders sluiten een uitvaartverzekering af, omdat ze hun nabestaanden niet met de kosten willen achterlaten. Uit een recent onderzoekt blijkt dat meer dan 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering hebben en het is niet langer een taboe, zoals het in veel andere landen wel is.

Een Uitvaartverzekering wordt afgesloten, om de kosten van de uitvaart de dekken. In de afgelopen 5 jaar hebben steeds meer Nederlanders uitvaartverzekeringen afgesloten. Hierbij hebben ze de keuze gemaakt voor een kapitaal of een natura uitvaartverzekering.

Kapitaal uitvaartverzekering

uitvaartverzekeringenHaast iedere verzekering biedt de kapitaal uitvaartverzekering aan en meeste mensen vergelijken ook de verschillende kapitaal uitvaartverzekeringen, voordat ze er een afsluiten. Maar wat is een kapitaal uitvaartverzekering? Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een geldbedrag verzekerd. Na het overlijden krijgen de nabestaanden het geldbedrag uitgekeerd waarmee ze de uitvaartkosten kunnen betalen.

Hierbij zijn er ook twee verschillende soorten. Een aantal verzekeraars keren het bedrag uit en de nabestaanden bepalen zelf wat ze met het geld doen. Andere verzekeraars keren het bedrag niet uit, maar de nabestaanden kunnen de uitvaartkosten bij de verzekeraar declareren. De verzekeraar wil in dit geval dat het geld enkel aan de uitvaart wordt besteed en dit zijn de enige kosten die ze dekken. Je kunt op deze website meer informatie vinden over kapitaal uitvaartverzekeringen.

Natura uitvaartverzekering

uitvaartEr is ook nog de natura uitvaartverzekering, zoals die van Monuta. Bij natura uitvaartverzekeringen wordt er voor pakketten gekozen. De verzekerde geeft hier zijn eigen aanvulling en wensen aan. Na het overlijden betaald de verzekering voor alles wat er in het pakket was opgenomen. Er wordt dus geen geld uitgekeerd en de nabestaanden kunnen niks extra’s declareren. Hierbij moet er meer gedachten zitten in het eigen uitvaart, wat voor veel mensen moeilijk is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>