Kayak Visser forum

Forum over alles

Vijftigplusser op de arbeidsmarkt

Het is op de arbeidsmarkt niet makkelijk, maar voor vijftigplussers is het nog lastiger om een nieuwe baan te kunnen vinden.

Reorganisatie gaat vaak gepaard met grootscheepse ontslagen

nextjob_nl_vestigingenOmdat het niet zo goed gaat met de economie vinden er veel reorganisaties plaats. Een reorganisatie komt voor een vijftigplusser vaak extra hard aan. Vaak hebben ze wel 20 tot 30 jaar bij het bedrijf gewerkt en hebben dan plotseling geen werk meer. Het vinden van een andere baan kan behoorlijk moeilijk zijn omdat deze mensen lang niet meer gesolliciteerd hebben.

Outplacement biedt uitkomst

Oudere werknemers die na een lange carrière bij hun vorige werkgever plotseling ontslagen worden komen vaak maar moeilijk aan een nieuwe baan. Hulp bij het vinden van een nieuwe baan wordt geboden via outplacement. Outplacement helpt mensen bij de voorbereiding en het vinden van een nieuwe. Eerst wordt hulp geboden om het verlies van de baan een plaats te geven en daarna wordt de werkzoekende voorbereid met training en gekoppeld aan potentiele nieuwe werkgevers. De opleidingen en cursussen geven de kandidaten extra competenties waardoor de kans dat de werkzoekende wordt aangenomen wordt vergroot. Heeft u zelf advies nodig en wilt u een outplacement traject aangaan? Kijk dan eens op http://www.nextjob.nl/.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>